Maica Tereza e CANONIZATĂ la Vatican: 12 șefi de stat și peste 100.000 de oameni sunt la slujbă / IMAGINI LIVE

Interesant!
04.09.2016
Autor: Cristi Teodorescu

100.000 de oameni din toate colturile lumii si 12 sefi de stat vor fi prezenti duminica in Piata Sfantul Petru de la Vatican pentru a asista la un eveniment istoric.

Laureata a premiului Nobel pentru Pace in 1979, Maica Tereza a fost beatificata in 2003.
Maica Tereza s-a nascut pe 26 august 1910 intr-o familie de albanezi catolici din Skopje. La 12 ani se simtea atrasa de Biserica, iar la 18 ani a plecat la Dublin, in Irlanda, unde s-a alaturat unui ordin de calugarite, in 1928.

Citește și: Ea este cea mai importantă FEMEIE-SPION a României / FOTO

Un an mai tarziu, a plecat in India, la Darjeeling, de unde a fost trimisa la Calcutta. Acolo a predat la un liceu condus de calugarite, unde studiau fete din familii sarace.
De atunci, s-a dedicat in intregime misiunii de a-i ajuta pe cei nevoiasi.
Din 1948, Maica Tereza nu a mai purtat haine de calugarita, ci un sari alb cu bordura albastra, imbracamintea saracilor bengalezi. Atunci a deschis si prima scoala de la periferia saraca din Calcutta si a fondat ordinul „Misionarele Caritatii”, care conducea sute de camine pentru saraci, bolnavi sau victime ale abuzurilor.

Citește și: Traian Băsescu, REACȚIE FURIBUNDĂ după divorțul Elenei: Îl voi da în judecată

Dedicarea pentru victimele foametei sau razboaielor i-au adus in 1979 Premiul Nobel pentru Pace.
In 1982, in timpul bombardamentelor din Liban, a salvat 100 de copii cu handicap care fusesera abandonati de personalul medical, intr-un orfelinat din Beirut.
In 1986, Maica Tereza s-a intalnit cu papa Ioan Paul al doilea, venit in vizita la Calcutta. Imaginile cu Suveranul Pontif care a sarutat-o pe crestet pe Maica Tereza au facut atunci inconjurul lumii.
In 1997, in timpul unei vizite in Statele Unite, Maica Tereza s-a intalnit si cu printesa Diana, de care o lega o prietenie stransa. Ambele erau implicate in cauze umanitare.

Citește și: Ea e femeia plătită cu 430 $ pentru fiecare traficant de droguri ucis

In 2003, dupa confirmarea infapturii unui miracol, Maica Tereza a fost beatificata, in cadrul unei liturghii solemne la Vatican.
Era ultimul pas spre canonizare, pentru care a mai fost nevoie de inca un miracol, a carui a existenta a fost confirmata in 2015.
Procesul de canonizare este ultima faza in cadrul procesului de recunoastere a sfinteniei unei persoane in Biserica. In cadrul Bisericii Ortodoxe acest proces se mai numeste si proslavire.

Citește și: Istoricul Lucian Boia îi dă dreptate ambasadorului SUA: Moldova nu este România/ VIDEO

In cazul Bisericii Catolice, procesul de canonizare urmeaza dupa procesul de beatificare, dupa ce este recunoscuta si a doua minune, dupa acelasi procedeu folosit la beatificare.
Fericitul este declarat „Sfant” intr-o liturghie publica solemna de canonizare si cultul sau este extins peste tot unde exista o comunitate de credinciosi; se stabileste, de asemenea, si o data in calendarul liturgic general in care se va face memoria acestui nou sfant, informează PRO TV.

Citește și: Ce i s-a întâmplat lui Marian Godină după ce i-a transmis un mesaj lui Petre Tobă

Articole similare:

Top