Grindeanu anunță: Se va reveni la prefecți și subprefecți numiți politic

Politica
05.03.2017
Autor: Roxana Popa

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, la Buzău, că există un proiect în dezbatere publică în ceea ce priveşte eliminarea termenului „apolitic” în cazul prefecţilor şi subprefecţilor, considerând că printr-o astfel de modificare a legii „ieşim dintr-o anumită ipocrizie”, relateaza stiripesurse.ro

„E în dezbatere publică. Nu spun că asta e soluţia. Aşteptăm contraargumente. Dar măcar ieşim dintr-o anumită – hai să îi spun direct – dintr-o anumită ipocrizie, pentru că toată lumea ştie că la schimbarea guvernelor se schimbă prefecţii şi subprefecţii, doar că există o formă din asta, mascată, de apolitic”, a declarat presei, sâmbătă, premierul Sorin Grindeanu.

Un proiect de modificare a Statutului funcționarilor publici scoate prefecții, subprefecții și inspectorii guvernamentali din categoria funcționarilor publici, urmand ca aceștia să fie asumați politic. În România după 1990, prefecții au fost inițial oameni politici. În 2004, însă, a fost votată o lege prin care aceștia au devenit înalți funcționari publici.

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×