Faimosul diamant ‘Pink Star’ a fost vândut pentru o SUMĂ RECORD / VIDEO

Arta si Cultura
05.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Faimosul diamant roz „Pink Star” a doborât recordul mondial pentru o piatră scoase la licitație, vânzându-se pentru suma de 71,2 de milioane de dolari la Hong Kong, informează AFP.

„Pink Star”, o piatră roz ovală de 59,60 carate, este cel mai mare diamant din clasa sa („Internally Flawless, Fancy Vivid Pink”), certificat vreodată de Institutul Geologic din America (GIA).

Citește și: Lovitură CUMPLITĂ pentru un cunosct lanț de hipermarketuri: Decizia luată în instanță

„Sotheby’s Hong Kong este foarte mândră de obținerea acestui record”, a declarat pentru AFP președintele pentru Asia al acestei case de licitații, subliniind că este un nou record mondial pentru acest tip de bijuterie.

La rândul său, David Bennet, președintele la nivel internațional pentru bijuterii din cadrul Sotheby’s, care a condus licitația, a calificat această vânzare drept una „istorică”.

Citește și: Adrian Năstase, reacție după dezvăluirile INCENDIARE făcute de Gigi Becali privind condamnarea sa

Licitația a început de la aproximativ 56 milioane de dolari. Vânzarea a durat cinci minute înainte ca oferta câștigătoare să fie prezentată la telefon de un cumpărător, în aplauzele asistenței.

„Pink Star” a fost obținut dintr-un diamant brut de 132,5 carate, descoperit de compania De Beers în Africa, în 1999, care a fost prelucrat timp de aproape doi ani pentru a ajunge la forma actuală, a precizat Sotheby’s.

Citește și: Gigi Becali și Dan Andronic, schimb de replici DURE: ‘V-ați înțeles toți să o curățați pe Codruța’

Diamantul, cu dimensiunile de 2,69 cm pe 2,06 cm și o greutate de 11,92 grame, a fost deja vândut la licitație de Sotheby’s în 2013, la Geneva, pentru 83 de milioane de dolari, însă cumpărătorul (Isaac Wolf) nu a achitat suma.

Recordul anterior pentru o bijuterie vândută la licitație fusese stabilit de ”Oppenheimer Blue”, un diamant de 14,62 carate, montat în inel, și vândut la Geneva de către Christie’s pentru suma de 57,5 de milioane de dolari.

Citește și: Traian Băsescu, declarație NEAȘTEPTATĂ despre Antena3: ‘A fost un alt abuz’

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×