Cele 5 călugărițe care îl umilesc pe Arsenie Boca

Interesant!
03.09.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Ştim că vă place Arsenie Boca, dar noi am găsit ceva mult mai mişto: măicuţe date naibii, care s-au bătut, au tras cu arma şi au trăit golăneala vieţii lor într-o perioadă în care ar fi trebuit să se dedice trup şi suflet divinităţii. Vă invit să parcurgeţi alături de noi poveştile simpatice ale celor mai fâşneţe călugăriţe.

1. CATERINA DE ERAZU

Se întâmpla prin anii 1600 când măicuţei Caterina i se făcuse dor de ducă. A fugit, deghizată în straie bărbăteşti, din mănăstirea în care şi-a petrecut o bună bucată din viaţă pentru a bate drumurile din Peru şi Chile, în căutare de aventuri. A devenit faimoasă pentru modul în care mânuia sabia, dar armele au fost pasiunea ei mistuitoare. Aşa a ajuns sora Caterina unul dintre cei mai temuţi asasini profesionişti din acele timpuri, care lupta în numele lui Dumnezeu. A fost graţiată de Papă pentru faptele sale, dar şi-a găsit sfârşitul într-un duel dat pentru femeia de care se îndrăgostise.

nuns with guns

2. ANI PACHEN

S-a născut în 1933, în Tibet. Avea doar 17 ani când părinţii ei au decis să o dea în căsătorie. Ani avea însă alte planuri. A fugit de acasă şi s-a ascuns într-o mănăstire budistă unde a adoptat o viaţă religios-ascetică. Soarta însă avea să i se schimbe odată cu moartea tatălui ei. În 1958, Ani a devenit capul familiei sale. Fiind o perioadă în care China dădea târcoale Tibetului, tânăra a decis să se implice activ în luptele împotriva comuniştilor chinezi pentru a-i ţine departe de oraşul ei natal. A luptat nu mai puţin de un an în luptele de gherilă împotriva vrăjmaşilor, dar a sfârşit prin a fi capturată de duşmani. A fost aruncată după gratii pentru că a refuzat să renunţe la învăţăturile lui Dalai Lama. Legată de mâini şi de picioare, Ani a fost supusă zilnic, vreme de un an, unor bătăi crunte pentru a renunţa la credinţa ei. Dar a rezistat. A fost eliberată după 21 de ani, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să se întoarcă la vechile obiceiuri. S-a implicat din nou în protestele şi demonstraţiile împotriva comuniştilor, iar când a aflat că se pregăteşte iar arestarea ei, a fugit către Nepal. A mers 25 de zile prin zăpadă pentru a scăpa de furia celor care o voiau după gratii, dar a reuşit într-un final să scape. Ani Patchen s-a stins din viaţă în 2002, dar a lăsat în urmă povestea unui om care a luptat până la moarte pentru crezurile sale.

Ani Pachen

 3. HILDEGARD VON BINGEN

A venit pe lume în 1098. Făcea parte dintr-o familie bogată, dar a preferat viaţa simplă din sânul Bisericii. La vârsta de numai 8 ani a fost trimisă de părinţi să studieze sub tutela unei călugăriţe pe nume Jutta. După moartea acesteia, Hildegard a devenit maică stareţă a mănăstirii cu pricina, iar de aici au început şi peripeţiile. Femeia s-a dovedit a fi un geniu. A compus o operă muzicală şi a scris despre sexualitatea feminină devenind prima femeie care a vorbit deschis despre un astfel de subiect. Totodată, a inventat propria versiune de limbă latină, dar şi un nou alfabet.

ST. HILDEGARD OF BINGEN DEPICTED IN ALTARPIECE AT ROCHUSKAPELLE

4. LUC GABRIEL (JEANINE DECKERS)

Sora Luc Gabriel nu a fost pasionată de arme şi nici nu s-a bătut pentru crezurile ei, dar a dus o luptă straşnică cu topurile muzicale. În 1963, în era lui Elvis Presley, măicuţa a dat lovitura. A scos o piesă intitulată „Dominique” prin care a reuşit să-l detroneaze din topuri pe copilul rebel al rock’n’roll-ului. Peste noapte, Luc a devenit o celebritate cu numele de scenă Soeur Sourire- artista cu voce angelică. A susţinut un număr impresionant de concerte prin SUA, dar faima pare se că nu i-a priit. După câteva succese fulminante, măicuţa a decis să renunţe straiele mănăstireşti pentru a se ocupa de cariera muzicală. Şi ce mai carieră! La scurt timp de la debutul pe scena muzicii a stârnit un val de controverse cu o piesă în care saluta apariţia pilulelor contraceptive (“Glory Be to God for the Golden Pill”). În 1982 însă s-a sinucis împreună cu iubita ei.

 

5. CRISTINA „ULUITOAREA”

Povestea Cristinei începe în 1150, în Belgia. La vârsta de 21 ani a suferit un atac cerebral şi şi-a pierdut viaţa. Dar povestea ei nu avea să se fi terminat. În timp ce se deplasau către locul de veci pentru înmormântare, familia şi apropiaţii au avut parte de o surpriză de proporţii. Cristina s-a trezit din morţi şi a zburat direct spre ceruri. Imaginea a stârnit ţipete de spaimă, mulţi dintre cei prezenţi fugind către case. Preotul însă a prins curaj şi i-a cerut să coboare, moment în care tânăra a început să vorbească. A povestit că i-a fost dat să vadă Raiul, Iadul şi Purgatoriul şi că a simţit mirosul păcatelor omeneşti, abilitate cu care a rămas până la sfârşitul vieţii. Din cauza duhorii, Cristina obişnuia să zboare din calea păcătoşilor către vârful copacilor ori pe acoperişurile caselor. Da, zbura! Cel puţin aşa spune legenda. Ba mai mult, se spune că putea sta cu orele în foc ori în apă îngheţată fără să-şi pună viaţa în pericol. În restul timpului, ducea o viaţă pe care mulţi ar considera-o nebunească. Dormea pe stânci şi mânca pe apucate din roadele pământului.

Preluare: urbology.ro

Articole similare:

Top