CEL MAI GREȘIT obicei alimentar al românilor. Provoacă apariția unoi boli cronice grave!

Revista Blogurilor
17.06.2015
Autor: Roxana Popa

Două treimi dintre salariații români iau prânzul pe fugă sau, mai rau, nu-l iau deloc. Este concluza unui studiu recent potrivit căruia oamenii nu înțeleg care sunt beneficiile unei pauze pentru masa de la jumătatea zilei, ori nu se pot bucura de ea din cauza programului de la serviciu.

Medicii ne avertizează că acest obicei nesănătos poate conduce în timp la apariția unor boli cronice precum gastrita, ulcerul sau diabetul. Vezi mai jos și care sunt efectele acestui obicei pe termen scurt.

Zahărul din sânge scade sub liminta normală

Zahărul este considerat combustibilul organismului, sursa de energie vitală. Dacă sărim peste o masă, nivelul zahărului din sânge scade sub limita normală, afectând performanța organismului. Atunci când renunți la micul dejun, prânz sau cină, îți privezi corpul de energia de care are nevoie pe parcursul zilei sau a doua zi. Scăderea sub limita normală a zahărului din sânge poate duce la senzația de oboseală extremă și amețeli.

Metabolismul încetinește

Atunci când organismul nu-și mai primește energia de care are nevoie, el se restructurează pentru a conserva energia. Sărind peste o masă, metabolismul încetinește și încearcă să ajute organismul să fucționeze în parametri normali. Când mănânci din nou, corpul tău blochează fiecare aliment ingerat, motiv pentru care este foarte greu să pierzi în greutate.

 

Creierul are de suferit

Zahărul din corpul tău folosește, pentru a obține energie, tot corpul, inclusiv creierul. Fără substanțele nutritive de care are nevoie, creierul nu mai funcționează așa cum trebuie. Din acest motiv, riști să nu te mai poți concentra, să nu mai vezi bine și ești iritată.

Ce se întâmplă cu corpul tău după câteva zile în care ai sărit peste mese

Un studiu recent realizat la Spitalul Universitar Aarhus din Danemarca a studiat mușchii oamenilor sănătoși, după 72 de ore de post. După 3 zile, au descoperit că la bărbați mușchii au început deja să slăbească. Chiar și o perioadă mai scurtă de 3 zile ar putea afecta mușchii cuiva. Săritul peste doar o masă accelerează acest proces.

Concluzionând, indiferent de opiniile exprimate de ”marii” specialiști în nutriție sau de renumiți dieticieni, renunțarea la o masă nu este niciodată recomandată. Mai mult, cu siguranță că sărind peste mese nu vei face decât să mănânci mai mult decât ai nevoie per total. Mai mult, chiar dacă vei fi încântat de ce îți arată cântarul a doua zi, kilogramele sunt pierdute pe termen scurt, în schimb pe termen lung efectele pot fi foarte grave. Nu uita totuși că organismul are nevoie de hrană pentru a supraviețui și pentru a rămâne funcțional. Dacă motivul pentru care sari peste o masă ține de dietă, gândește-te că sunt multe alte modalități prin care poți obține rezultate eficiente, care se vor păstra pentru mai mult timp. O alimentație corectă, bogată în substanțele de care organismul are nevoie, reducerea porțiilor, combinarea corectă a alimentelor sunt doar câteva dintre acestea.

Articole similare:

Top