5 ritualuri pe care oamenii sănătoși le practică în fiecare dimineață

Healthy Living
16.06.2015
Autor: Roxana Popa

Felul in care iti incepi ziua determina tonusul pentru intreaga zi. Ritualurile sanatoase de dimineata pot avea într-adevar un impact pozitiv asupra modului în care ne petrecem ziua. Nu toata lumea îsi da seama ca ceea ce faci si modul de a gândi dimineata poate afecta starea de spirit, motivatia, energia si modul în care faci lucrurile de-a lungul zilei.

Asadar, daca vrei sa te simti plin de energie, fericit si creativ, incorporeaza aceste cinci obiceiuri in rutina ta zilnica.

1.Mestecatul uleiului

Mestecatul uleiului este un vechi remediu ayurvedic care implica plimbarea uleiului prin gura. Medicina ayurvedica sustine ca mestecatul uleiului are rezultate foarte benefice, imbunatatind sanatatea gurii si a intregului organism, ajutand in cazul diferitelor afectiuni ca dureri de cap, migrene, diabet, astm, acnee si la inalbirea dintilor.

Tot ceea ce trebuie sa faci este ca, primul lucru dupa ce te trezesti, sa iei o lingura de ulei de susan sau cocos, presat la rece, si sa-l tii in gura, plimbandu-l timp de 10-20 de minute, pentru ca apoi sa-l scuipi si sa te speli pe dinti ca de obicei. Studiile arata ca iti face dintii si gingiile mai sanatoase. In plus, iti albeste dintii, ceea ce, cu siguranta, te va incuraja sa zambesti mai des !

2.Apa calda cu lamaie

Apa calda cu lamaie ajuta la alcanizarea corpului, imbunatateste digestia si contine enzime care stimuleaza ficatul, cel mai important organ de detoxifiere. Contine, de asemenea, fibre care ajuta la circulatia intestinala si imbunatatesc functia de excretie. In plus, iti ofera cantitatea necesara de vitamina C, care este un antioxidant important cu rol in procesul de detoxifiere, neutralizand radicalii liberi si sustinand sistemul imunitar.

Acest ritual matinal, practicat cu regularitate, face minuni si pentru pielea ta – o face sa arate tanara si stralucitoare datorita antioxidantilor si vitaminelor pe care le contine.

3.Saritul

Sistemul limfatic este parte a sistemului circulator si contine o retea de vase limfatice care transporta un lichid transparent numit limfa, care este, de fapt, plasma reciclata. Sistemul limfatic joaca un rol deosebit de important in eliminarea toxinelor din organism. Totusi, nu are un organ care sa actioneze ca o pompa, cum se intampla cu inima, care pompeaza sange. Avem, asadar, nevoie sa ne miscam pentru ca sistemul limfatic sa actioneze si sa putem beneficia de un proces de detoxifiere eficient.

Pur si simplu, fa 50 de sarituri de indata ce te ridici din pat! Te va trezi si-ti vei pune in functiune sistemul limfatic. Joggingul, aerobica sau dansul sunt, de asemenea, metode excelente de realizare a acestui lucru.

4.Muzica clasica

Ascultarea muzicii clasice reduce stresul, care este foarte important pentru starea generala de sanatate si buna dispozitie. Studiile arata ca a asculta muzica clasica imbunatateste, de asemenea, capacitatea cognitiva / mentala, ceea ce te pregateste pentru o zi productiva si creativa. Cunoscut sub numele de „efectul Mozart”, ascultarea muzicii lui Mozart te poate face mai destept pe moment si IQ-ul creste cu cateva puncte in timpul ascultarii, au demonstrat cercetatorii.

Seteaza ceasul desteptator cu 15-30 minute mai devreme decat de obicei si asculta Mozart, Bach sau Beethoven, etc. in timp ce esti inca in pat si incerci sa te trezesti. Poti mesteca chiar uleiul in acest timp!

5.Miscarea

Nu exista nici o indoiala ca exercitiul fizic este benefic pentru sanatatea ta fizica si mentala, starea de spirit, productivitatea si longevitatea ta. Daca nu faci deja exercitii in mod regulat, ce mai astepti? Daca nu o faci pentru ca-ti este groaza de antrenament, atunci este important sa gasesti o activitate care sa te bucure cu adevarat. Iti plac yoga, dansul, drumetiile, tenisul, inotul, cursurile de spinning, Pilates, ciclismul sau de ridicare a greutatilor? Cand te distrezi, nu simti ca faci efort. Deci, in loc sa-l numesti „antrenament”, poti sa zici ca te „distrezi”!

Un beneficiu uimitor al exercitiului in mod regulat este transpiratia. In fiecare zi, transpiri aproximativ 10 % din apa pe care corpul tau o pierde . In timp ce scopul principal al transpiratiei este de a asigura racirea corpului si reglarea temperaturii, ea este, de asemenea, importanta si pentru purificare. Transpiratia te ajuta sa eliberezi toxinele acumulate in pori, ceea ce ajuta la evacuarea toxinelor din intregul sistem si, de asemenea, previne eruptiile pe piele. Prin transpiratie, acele toxine sunt eliminate si pielea ramane clara si luminoasa.

Sursa: secretele.com

Articole similare:

Top