STUDIU NOU Ce ți se întâmplă dacă ai alimentația bazată pe grăsimi și carbohidrați simpli

Food and More
11.09.2017
Autor: Cristi Teodorescu

O echipă de oameni de știință din Australia a anunțat că a identificat o legătură între alimentația bogată în grăsimi și carbohidrați și uzura articulațiilor, informează Xinhua.

Studiul, realizat la Institutul pentru Sănătate și Inovație Biomedicală din cadrul Universității de Tehnologie din Queensland, a investigat legătura dintre osteoartrită și dietele în care predomină grăsimile și carbohidrații simpli.

Citește și: Se strică vremea: AVERTISMENT de vânt puternic și ploi. Care sunt zonele vizate

Osteoartrita, cunoscută și sub numele de boală articulară degenerativă, este o afecțiune care apare în urma deteriorării cartilajului ce protejează și învelește articulațiile, fiind localizată cel mai frecvent la nivelul genunchilor.

Potrivit cercetării, dietele care includ carbohidrați simpli și 20% grăsimi săturate provoacă apariția primelor semne de osteoartrită la nivelul încheieturilor.

Citește și: Dan Voiculescu, scrisoare deschisă pentru Kovesi: ‘Ați influențat și chiar distrus destine omenești. Vă anunț că nu îmi este frică de dumneavoastră’

Conducătorul principal al studiului, profesorul Yin Xiao, a subliniat marți că în timpul studiului s-a descoperit că aceste diete — de multe ori bazate pe consumul de alimente tip „junk food” — care provoacă degradarea sănătății articulațiilor nu afectează doar persoanele supraponderale.

Unul dintre cercetătorii participanți la studiu, doctorandul Sunder Sekar, a explicat că acizii grași pot declanșa inflamații la nivelul țesuturilor din întreg „mediul articular”. „Am testat o varietate de grăsimi saturate și am descoperit că un consum de lungă durată de grăsimi animale, unt și ulei de palmier poate slăbi cartilajul”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Citește și: A DISPĂRUT oceanul. Ravagiile făcute de uraganul Irma în Bahamas – VIDEO

sursa: agerpres.ro

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×