STUDIU NOU Ce ți se întâmplă dacă ai alimentația bazată pe grăsimi și carbohidrați simpli

Food and More
11.09.2017
Autor: Cristi Teodorescu

O echipă de oameni de știință din Australia a anunțat că a identificat o legătură între alimentația bogată în grăsimi și carbohidrați și uzura articulațiilor, informează Xinhua.

Studiul, realizat la Institutul pentru Sănătate și Inovație Biomedicală din cadrul Universității de Tehnologie din Queensland, a investigat legătura dintre osteoartrită și dietele în care predomină grăsimile și carbohidrații simpli.

Citește și: Se strică vremea: AVERTISMENT de vânt puternic și ploi. Care sunt zonele vizate

Osteoartrita, cunoscută și sub numele de boală articulară degenerativă, este o afecțiune care apare în urma deteriorării cartilajului ce protejează și învelește articulațiile, fiind localizată cel mai frecvent la nivelul genunchilor.

Potrivit cercetării, dietele care includ carbohidrați simpli și 20% grăsimi săturate provoacă apariția primelor semne de osteoartrită la nivelul încheieturilor.

Citește și: Dan Voiculescu, scrisoare deschisă pentru Kovesi: ‘Ați influențat și chiar distrus destine omenești. Vă anunț că nu îmi este frică de dumneavoastră’

Conducătorul principal al studiului, profesorul Yin Xiao, a subliniat marți că în timpul studiului s-a descoperit că aceste diete — de multe ori bazate pe consumul de alimente tip „junk food” — care provoacă degradarea sănătății articulațiilor nu afectează doar persoanele supraponderale.

Unul dintre cercetătorii participanți la studiu, doctorandul Sunder Sekar, a explicat că acizii grași pot declanșa inflamații la nivelul țesuturilor din întreg „mediul articular”. „Am testat o varietate de grăsimi saturate și am descoperit că un consum de lungă durată de grăsimi animale, unt și ulei de palmier poate slăbi cartilajul”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Citește și: A DISPĂRUT oceanul. Ravagiile făcute de uraganul Irma în Bahamas – VIDEO

sursa: agerpres.ro

 • Berbery

  Rahat. De 50 de ani nu mananc carbohidrati sau f. putini …si am osteoartrita si la coloana si la articulatii.

  Function of carbohydrates

  „Carbohydrates provide fuel for the central nervous system and energy for working muscles. They also prevent protein from being used as an energy source and enable

  Also, „carbohydrates are important for brain function,” Smathers said. They are an influence on „mood, memory, etc., as well as a quick energy source.” In fact, the RDA of carbohydrates is based on the amount of carbs the brain needs to function.

  Two recent studies published in PNAS have also linked carbs to decision-making. In the studies, people who ate a high-carbohydrate breakfast were less willing to share when playing the „ultimatum game” than those who ate high-protein breakfasts. Scientists speculate this may be caused by baseline dopamine levels, which are higher after eating carbohydrates. This doesn’t mean carbs make you mean, but underscores the importance of a balanced diet. ”

  Un gram de carbohidrati este egal cu 4 calorii. O dieta de 1800 calorii/zi va fi egala cu aprox. 202 grame minimum si 292 grame maximum de carbohidrati. Cei care sufera de diabet, nu trebuie sa manance mai mult de 200 grame de carbohidrati pe zi, iar femeile gravide 175 grame/zi. Painea, in general, trebuie redusa, pentru ca 2 felii de paine echivaleaza cu aprox. 200 grame carbohidrati.
  Cea mai buna dieta – este un regim alimentar echilibrat, fara exces de grasimi, dulciuri sau sare in exces. Cu cat este mai diversificat regimul alimentar cu atat mai bine.

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×