Știai că există muzeul perelor? Este în Japonia și iată ce cuprinde

Arta si Cultura
19.03.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Singurul muzeu din Japonia dedicat perelor se află în oraşul Kurayoshi din Prefectura Tottori. Muzeul prezintă istoria perelor, modul în care sunt cultivate, precum şi comercializarea lor. La muzeu sunt expuse soiuri de pere din întreaga lume şi diverse pere asiatice, cunoscute în general sub denumirea de Nashi (în limba japoneză „nashi” înseamnă pară). În Japonia sunt peste 120 de varietăţi de Nashi.

Citește și: Devenită deja celebră, Alina Petre lovește din nou: Împotriva cui a mai depus denunț la DNA

sursa: http://tottrip.jp

Perele asiatice sunt cultivate de peste 3000 de ani. Pomii fructiferi erau adesea plantaţi în apropierea porţilor. Se considera că alungă ghinionul, asigură protecţia casei şi a familiei.

În anul 1850, aceste fructe au ajuns prin imigranţii chinezi şi japonezi în New York şi în California. Astăzi, perele asiatice se cultivă şi în Italia, Spania, Franţa, Germania, Chile, Australia şi Noua Zeelandă. Cea mai mare parte a producţiei din Statele Unite ale Americii provine din California şi Oregon, dar şi din Washington, Kentucky şi Alabama.

Citește și: Cristian Tudor Popescu: Acum ştim de ce Daniel Morar zicea de Kovesi că nu e competentă

În Australia, perele asiatice sunt produse pentru a fi comercializate de mai bine de 25 de ani. În China, perele sunt foarte populare şi menţionate în proverbe şi zicători. În Japonia, fructele sunt recoltate în provinciile Chiba, Ibaraki, Tottori, Fukushima, Tochigi, Nagano, Niigata, Saitama. Floarea de păr este simbolul floral oficial al oraşului Kamagaya-Shi din Prefectura Chibi. În Coreea, fructele sunt cultivate şi consumate în cantităţi mari. În Nepal şi în Himalaya, în India, sunt cultivate la altitudine de aproximativ 1500 – 2000 de metri. Perele recoltate în Japonia ajung în Taiwan unde au devenit cadouri de lux, încă din anul 1997, iar consumul lor a crescut. În Cipru, perele au fost introduse în anul 2010 şi sunt în prezent cultivate în Kyperounta.

Citește și: Atac suburban la adresa unei jurnaliste: Ţărancă proastă! Ochelaristo, dacă-ţi trag una te lipesc…

Perele asiatice sunt sărace în calorii, sunt o bună sursă de vitamina C (fiecare pară conţine 8% din necesarul zilnic), sunt bogate în fibre, ajută la scăderea nivelului colesterolului „rău” şi previn cancerul de colon. În medicina chineză sunt utilizate pentru detoxifierea organismului şi pentru a trata tusea, laringita, ulcerul, constipaţia. De asemenea, sunt folosite pentru a avea un ten sănătos şi a elimina cearcănele. Totodată, sunt bogate în calciu, fier, fosfor, magneziu şi potasiu.

Perele sunt specialităţi locale foarte apreciate în Prefectura Tottori din Japonia. Fructele, cunoscute sub numele de „pere Nijisseiki”, au un gust dulce-acrişor, sunt zemoase şi foarte aromate, amintind de pară, măr, ananas, pepene galben. Istoria cultivării perelor Nijisseiki a început în anul 1920. Numele ştiinţific este Pyrus pyrifolia Nijisseiki şi sunt supranumite „perele secolului 20”.

Citește și: DRAMĂ la Therme București! O elevă de 8 ani s-a înecat, cazul e mușamalizat

pere

Muzeul Perelor din Kurayoshi, Prefectura Tottori, este deschis pentru public din anul 2004 şi este singurul muzeu tematic din Japonia. În interiorul muzeului se află un păr uriaş, care are 74 de ani şi este simbolul parcului din oraş.

Pentru mai multe citește aici http://www.rador.ro/2016/03/19/muzee-culinare-muzeul-perelor-din-japonia/

Articole similare:

Top