Sclavă SEXUALĂ a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

HOT
05.04.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Un caz înfiorător petrecut în Hunedoara a fost soluţionat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. O tânără care la vârsta de 11 ani a rămas gravidă după ce a avut relaţii sexuale cu patru adolescenţi şi cu un bărbat de 52 de ani a reclamat că legile statului român nu i-au oferit suficientă protecţie, iar bărbatul a primit o pedeapsă prea mică faţă de gravitatea faptelor sale.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat dreptate unei tinere din Deva, care la vârsta de 11 ani a fost abuzată sexual, în repetate rânduri de patru adolescenţi şi de un bărbat de 52 de ani, iar magistraţii l-au condamnat pe agresor la patru ani de închisoare.

Citește și: Unde va ploua cel mai mult, cât de cald va fi de Paște: Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Tânăra, acum în vârstă de 20 de ani, a cerut revizuirea dosarului şi a sentinţei primite de foştii săi agresori. Cazul a scos la iveală amănunte înfiorătoare din viaţa victimei. „În timp ce vizita casa unei familii vecine, penru a se juca împreună cu alţi doi copii, o fată în vârstă de 11 ani a fost violată de mai multe ori într-o perioadă de şapte luni de către rudele copiilor, inclusiv de către un bărbat în vârstă de 52 de ani, şi alţi patru minori. Din august 2008 până în decembrie 2008, bărbatul a tras-o cu forţa de lângă prietenele sale, a dus-o într-o baracă şi a violat-o, punându-i mâna la gură pentru a o împiedica să strige după ajutor.

Citește și: Tudorel Toader anunţă ‘APOCALIPSA’ pentru corupţi: Legea care-i lasă fără averi

Ea a declarat Poliţiei că a fost agresată sexual în împrejurări similare de alţi patru copii ai vecinilor. Fata a rămas însărcinată şi în cele din urmă a avut un avort. Ea a declarat mai târziu Poliţiei că nu a făcut acuzaţiile după primul viol, deoarece i-a fost ruşine şi pentru că bărbatul de 52 de ani a ameninţat-o că o va bate dacă va spune cuiva”, se arată în dosarul înaintat Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Cei cinci suspecţi au mărturisit că fata a iniţiat întotdeauna sexul şi a fost „întotdeauna îmbrăcată sumar”, atunci când mergea în casa lor.

Citește și: Kovesi, prima REACȚIE după ce Tudorel Toader a anunțat un audit extern la DNA

„Poliţia a remarcat, totuşi, că vârsta fetei exclude existenţa consimţământului valabil, iar un raport medico-legal psihiatric a ajuns la concluzia că ea arăta semne de stres post-traumatic, că avea dificultăţi în a prevedea consecinţele acţiunilor sale şi că nu a avut discernământ suficient pentru vârsta ei. Cu toate că suspectul adult a fost condamnat pentru act sexual cu un minor, el nu a fost condamnat pentru viol, deoarece nu a fost detectat niciun semn de violenţă pe corpul fetei, iar instanţa a creditat mărturia suspecţilor că fata a acţionat provocator şi a iniţiat sexul. O curte de apel a schimbat mai târziu condamnarea la viol, dar la recurs Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a repus în vigoare hotărârea iniţială, ajungând la concluzia că fata a iniţiat întotdeauna actul sexual şi, prin urmare, nu era clar că ea nu fusese de acord.

Citește și: Băsescu, ATAC la generalii de la Steaua: ‘V-aş cam împuţina stelele de pe umeri’

În această concluzie, instanţa nu a discutat raportul medico-legal psihiatric şi a respins teoria că fata nu avea capacitatea de a consimţi”, se arăta în solicitarea depusă la CEDO. Fata a contestat această hotărâre la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi a susţinut că existenţa unor legi care au lăsat deschisă posibilitatea ca un copil de 11 ani să poată avea consimţământul pentru un act sexual cu un bărbat de 52 ani au dus la eşecul statului de a respecta obligaţia de a întreprinde măsuri pentru a proteja integritatea ei şi viaţa privată a cetăţenilor săi în conformitate cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Citește și: S-a aflat! La ce sumă imensă se ridica datoria lui Turcu față de cămătari

CEDO a admis plângerea şi a obligat statul român la despăgubiri în valoare de 9.790 de euro, se arată în informarea CEDO.  Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunţa asupra cererii de revizuire a dosarului de viol, înregistrat după decizia CEDO. În dosarul judecat la Judecătoria Deva şi apoi la Curtea de Apel Alba Iulia, a fost soluţionată anchetarea celor patru adolescenţi şi a lui Viorel Jurj (52 de ani la data comiterii infracţiunilor), acuzaţi de viol şi de acte sexuale cu un minor. Eleva a fost lăsată însărcinată de unul dintre cei cinci bărbaţi, care au recunoscut că au întreţinut relaţii sexuale cu ea, chiar dacă îi cunoşteau vârsta fragedă.

Citește și: Gigi Becali îi cere iertare lui Traian Băsescu: ‘Între mine și Băsescu va fi numai pace’

Viorel Jurj, cel mai vârstnic dintre ei, a fost reţinut şi trimis în judecată, după ce părinţii fetei au depus o plângere împotriva lui, observând că fiica lor era gravidă. Eleva le-a spus că a fost violată. „În urma verificărilor efectuate a rezultat următoarea stare de fapt: familia minorei locuieşte în satul Păuliş, învecinându-se cu o familie cu mai mulţi copii. Întrucât fetele acestei familii sunt de vârste apropiate cu cea a Mădălinei, aceasta mergea des în vizită pentru a se juca împreună. În apropiere, respectiv la fostele grajduri C.A.P., locuia singur Viorel J., în vârstă de 53 ani. Mama copilei a avut o discuţie cu ea, observând că nu mai foloseşte absorbante intime.

Citește și: Varianta lui SOV. Vîntu, mesaj pentru Emilia Şercan: ‘Ai oferit un spectacol jenant’

Cu această ocazie, minora i-a relatat mamei sale că în urmă cu câteva luni a început să întreţină relaţii sexuale cu Viorel şi cu patru dintre băieţii familiei vecine, precizând că relaţiile sexuale au avut loc împotriva voinţei ei. Părinţii au depus o plângere la Poliţie. Cei cinci învinuiţi au recunoscut că au întreţinut relaţii sexuale cu partea vătămată, însă acestea au avut loc de comun acord, mai mult partea vătămată a fost cea care le-a propus acest lucru”, informau anchetatorii. Patimile fetei de la ţară Minora a fost prezentată pentru consultaţie de specialitate la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, ocazie cu care s-a stabilit că prezenta deflorare completă, iar pe corp nu avea prezente urme de violenţă. În schimb, rămăsese însărcinată, la scurt timp intervenindu-se pentru întreruperea sarcinii.

Citește și: Gabriela Firea, anunț important pentru bucureșteni: Ce proiect va dezvolta în Capitală/ VIDEO

„Învinuiţii au declarat că aproape de fiecare dată eleva avea o vestimentaţie sumară, spre exemplu purta o fustă fără a avea lenjerie intimă, stând în poziţii care permiteau vizualizarea zonelor intime. Totodată au mai declarat că au întreţinut relaţii sexuale cu ea la domiciliul lor sau al acesteia. De regulă, minora mergea la un moment dat la baie, apărând ulterior dezbrăcată complet, după care întreţinea relaţii sexuale cu învinuiţii, acest lucru având loc cu mai multe ocazii şi uneori foloseau prezervative. În plus, uneori ea era cea care în timpul raportului sexual stătea deasupra, ceea ce exclude în mod total ideea că fapta învinuiţilor ar avea măcar tangenţial legătură cu fapta de viol. În ceea ce priveşte pe Viorel, acesta a recunoscut că a avut relaţii sexuale în mai multe rânduri cu minora”, se arată în dosar.

Citește și: Ministrul Educației, modificări MAJORE legate de BACALAUREAT: Ce proiect a pus în dezbatere / DOC

Potrivit unor declaraţii din dosar, minora era cea care propunea întâlnirile, modalitatea de comunicare fiind directă sau prin telefon cu privire la locul întâlnirii, relaţiile sexuale dintre cei doi având loc la fostele grajduri C.A.P., locuinţa fetei, precum şi la locuinţa familiei vecine. Mădălina le-a povestit prietenelor sale de 13 ani şi 14 ani despre relaţia sa cu Viorel, despre care spunea că este îndrăgostită, iar acesta îi cumpăra carduri de reîncărcare a telefonului mobil, pentru a putea ţine legătura. Familia fetei a solicitat obligarea lui Viorel la plata sumei de 50.000 lei, daune morale, având în vedere efectele stării de graviditate asupra sănătăţii fiicei lor, dar şi a şocului psihic suferit. Bărbatul a fost condamnat la patru ani de închisoare, iar ceilalţi patru parteneri ai fetei, cu toţii adolescenţi, au fost pedepsiţi cu amenzi administrative. Viorel Jurj a fost eliberat în 2013.

Citește și: S-a aflat! La ce sumă imensă se ridica datoria lui Turcu față de cămătari
sursa: adevarul.ro

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×