REVOLUȚIE în domeniul cumpărăturilor on-line

Business
15.04.2016
Autor: Roxana Popa

Imaginati-va posibilitatea de a cumpara de la magazinul de haine preferat o rochie care vine ca turnata, fara a parasi confortul casei. Tot ceea ce o clienta ar trebui sa faca este sa aleaga modelul mult visat dintr-un catalog on-line, sa trimite masurile comerciantului si sa astepte ca produsul sa-i fie livrat apoi la usa.


Acest scenariu nu e deloc prea indepartat, datorita unui dispozitiv ingenios, creat de Allan Chan, profesor asociat al Institutului de Textile si Imbracaminte de la Universitatea Politehnica din Hong Kong. i.Dummy reprezinta prototipul unui robot manechin care poate lua forma oricarui trup posibil cat ai bate din palma.

De fapt, in maximum 8 secunde. Robotul are capacitatea de a se adapta la aproape orice tip de corp, de orice dimensiuni sau origine etnica. Manechinul i.Dummy  isi poate modifica configuratia cu doar cateva click-uri pornite dintr-un calculator, o inventie care ar putea revolutiona retailul de imbracaminte si industria fashion, care se bazeaza pe manechine cu dimensiuni traditionale fixe.

“Un singur manechin (n.r. i.Dummy) se potriveste acum tuturor femeilor”, spune Dr. Chan. In curand, atelierele de croitorie si/sau magazinele nu vor mai trebui sa utilizeze manechine din plastic, cu dimensiuni diferite. Care, pe deasupra, mai ocupa si mult spatiu pretios. i.Dummy e setat sa reproduca orice tip de profil posibil. In plus, isi poate modfica forma pentru a se potrivi unor haine de gala, haine casual, halate si chiar costume de baie.

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×