REVOLTĂTOR Mitropolia Moldovei îi ia apărarea EPISCOPULUI HOMOSEXUAL al Hușilor

Interesant!
17.07.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei vor viziona luni înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu. Vicarul administrativ, Marian Timofte, a declarat sâmbătă că trebuie să se pregătească pentru liturghie, motiv pentru care nu poate privi astfel de imagini.

„Având în vedere că e sâmbătă după-amiază, eu sunt preot şi trebuie să mă pregătesc pentru Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de mâine (n.r. – duminică), nu pot să includ în pregătirea pentru Liturghie aşa ceva. Amân pentru luni dimineaţă”, a declarat Timofte la Antena 3, relatează News.ro.

Citește și: Schimbare MAJORĂ în WhatApp: se adaugă o nouă funcție importantă

Imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat publicaţiei înregistrările.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Brănescu, a declarat la Antena 3 că a fost pus în situaţia de a viziona imaginile şi că l-a recunoscut pe episcopul de Huşi. Brănescu a precizat însă că există varianta, susţinută şi de Episcopul de Huşi Corneliu Bârlădeanu, conform căreia „imaginile sunt trucate”.

Citește și: Ion Țiriac, lovitură neașteptată: a fost IRONIZAT de Roger Federer, după victoria de la Wimbledon

„Dacă această problemă devine una incontestabilă, Sinodul mitropolitan din Iaşi are datoria de a analiza cazul, de a estima consecinţele faptelor şi de a face propuneri de sancţionare sau recomandări, pe care ulterior le înaintează Sfântului Sinod”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Imaginile ar fi fost folosite de arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi de preoţii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, şi Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, pentru a-l şantaja pe Bârlădeanu. Cei trei preoţi au fost trimişi în judecată de DNA.

Citește și: Acuzații bombă! Cine conduce serviciile secrete românești și ce rol are Iohannis în această ecuație

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat că „Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor” şi urmează ca „forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii”. De asemenea, credincioşii sunt îndemnaţi să „stăruiască în rugăciune”. De asemenea, membrii Sinodului mitropolitan „au luat act de declaraţia Preasfinţitului Corneliu, care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false”, scrie digi24.ro.

Citește și: Schimbare care va CUTREMURA piața media: PRO TV se TRANSFORMĂ

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×