Rețelele de socializare sunt niște necunoscute pentru oamenii de știință: De ce nu le folosesc cei mai deștepți dintre noi

Interesant!
14.10.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Oamenii de știință nu se adaptează ușor atunci când vine vorba de a comunica prin intermediul rețelelor de socializare, potrivit unui studiu comun al unor cercetători de la universități din Statele Unite și Noua Zeelandă, scrie joi agenția Xinhua.

Citește și: De râsul curcilor: Ce întrebări au fost la concursul pentru directori / FOTO

Cercetători de la universitățile din Otago (Noua Zeelandă) și Miami (SUA) au analizat atitudinile oamenilor de știință față de rețelele de socializare — mai exact Twitter — și au arătat cum folosesc cercetătorii canalele digitale pentru diseminarea cercetărilor lor către public sau cum comunică între ei.

Citește și: CTP îi face praf pe Sebastian Ghiță și Traian Băsescu: Atacuri FULMINANTE

Sondajul, la care au răspuns 587 de oameni de știință care lucrează în diferite discipline academice, a arătat că, deși această categorie nu a adoptat încă pe scară largă rețelele de socializare, cei care au făcut acest lucru au observat multe posibile avantaje ale folosirii acestora la locul de muncă.

Citește și: PREVIZIUNILE lui Nostradamus s-au adeverit! Ce mai URMEAZĂ în 2016!

Cei mai mulți oameni de știință care au înțeles beneficiul folosirii Twitter au declarat că a fost o modalitate bună pentru a avea acces la un public extins și divers, a indicat cercetătoarea Kimberley Collins de la Universitatea din Otago. Oamenii de știință au apreciat de asemenea ușurința de a comunica în mesaje scurte, timpul scurt și accesibilitatea acestui tip de comunicare, a adăugat aceasta.

Citește și: LOVITURĂ pentru Traian Băsescu: Veste NEPLĂCUTĂ primită în această seară

Mulți oameni de știință au declarat că folosesc Twitter în mod special pentru a comunica cu alți cercetători. Unii au folosit rețeaua de socializare ca pe un forum pentru a distribui cercetarea lor către publicul larg și media, însă majoritatea au considerat platforma de socializare ca fiind un instrument pentru distribuirea cercetării în domeniul lor academic, a mai spus Collins.

Citește și: WikiLeaks – Gitenstein, despre referendumul de demitere a lui Băsescu: ‘Frauda este nesemnificativă’

Studiul a scos la iveală faptul că oamenii de știință au folosit Twitter în principal pentru a comunica cu alți colegi cercetători și a distribui studii de specialitate analizate în cadrul comunității academice. În ciuda avantajelor profesionale oferite, destul de puțini cercetători folosesc astăzi rețelele de socializare.

Citește și: Unul dintre cei mai bogați afaceriști din România a fost ARESTAT: Cu ce l-a prins DIICOT

Articole similare:

Top