Reacția OFICIALĂ a LPF: Așa ajunge Steaua CAMPIOANĂ

Interesant!
13.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Gigi Becali a declarat ieri seară că în caz de egalitate între Steaua și Viitorul, departajarea s-ar face pe baza rezultatelor directe din tot campionatul, inclusiv cele din sezonul regulat, nu numai pe baza rezultatelor directe din play-off.

„În acest caz, Steaua ar deveni campioană, la egalitate de puncte cu Viitorul!”. GSP.RO a luat legătura și ieri seară, dar și în această dimineață cu oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal care au făcut primele declarații după dezvăluirile lui Becali.

Citește și: VIDEO SCANDAL MONSTRU la B1 TV: Șerban Nicolae, Monica Tatoiu și Dumitru Dragomir au făcut SHOW

„Din punctul de vedere al Ligii, lucrurile sunt foarte simple! Poziția oficială o puteți găsi pe siteul lpf.ro, acolo unde scrie clar că FC Viitorul Constanța devine campioană dacă învinge pe CFR Cluj, nedepinzând de niciun alt rezultat, având avantajul meciurilor directe cu FCSB în play-off”, este poziția oficială a LPF transmisă pentru GSP.ro.

Surse din cadrul Ligii au dezvăluit că în cel mai scurt va fi emis un comunicat de presă care să lămurească clar situația conform ROAF!

Citește și: Cea mai frumoasă jucătoare de tenis româncă s-a logodit:Alesul,fost iubit al fetei unui baron PSD

„Campionatul din România e compus din două faze, faza 1 – sezonul regulat și faza 2 – sistemul de play-off și play-out. Articolul 27, punctul 1 din ROAF spune clar : « La terminarea fazelor play off / play out ierarhia valorică a echipelor se stabilește în funcție de locul ocupat de fiecare în fața în care a participat ». Deci ne referim doar la ceea ce se întâmplă în cea de-a doua fază a competiției, nu mai avem nicio legătură cu prima fază, cu rezonul regulat adică!

Dacă am ajunge să interpetăm parțial regulamentul, așa cum sugerează domnul Becali, am putea ajunge la o situație de-a dreptul hilară, penibilă! Dânsul se referă doar la o propoziție de la punctul 3: «… dacă două sau mai multe echipe acumulează același număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat».

Citește și: Marea Britanie și Spania au fost ATACATE: E un fenomen la NIVEL GLOBAL

Ce s-ar întâmpla dacă la finalul campionatului locul 7 din play-out, să zicem Poli Iași, ar avea 45 de puncte, același cu cel al ocupantelor locurilor 4 și 5 din play-off, să zicem Dinamo și Craiova? Iar Poli Iași ar sta mai bine la numărul de puncte după ce a jucat toate meciurile programate în campionat?

Ar însemna ca locul 7 să ajungă pe locul 4, ceea ce este o mare aberație!, din moment ce campionatul în România e compus din două faze: sistem regulat și play-off / play-out! Cum să înceapă o echipă faza a doua în play-out și să o termine în play-off? Asta sugerează domnul Becali prin interpretarea dânsului!”, au explicat oameni din LPF, sub anonimat, pentru GSP.ro.

Citește și: OFICIAL! Ce cunoscut retailer autohton dispare din România

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×