Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Preoții sunt lipsiți de vocație, au o atitudine izvorâtă dintr-o incredibilă nesimţire faţă de întâlnirea cu dumnezeiescul

Interesant!
09.12.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Noul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, mâna dreaptă a patriarhului, nu pare să aibă o părere prea bună despre popi, el având convigerea că, în mare parte, preoţii sunt lipsiţi de vocaţie şi au o atitudine „izvorâtă dintr-o incredibilă nesimţire faţă de întâlnirea cu dumnezeiescul”.

Citește și: Asta cumpărăm de la Auchan, Cora şi Carrefour: Peste 12 tone de carne degradată, confiscate

Înainte să fie numit în funcţia de purtător de cuvânt al BOR, Victor Bănescu a publicat un articol în care a criticat în termeni foarte duri calitatea preoţilor ordocşi actuali. „Această atitudine insolentă izvorâtă dintr-o incredibilă nesimţire faţă de întâlnirea cu dumnezeiescul care coboară în viaţa noastră, a devenit tipică pentru o foarte mare parte a clerului BOR”, a scris Bănescu.

Citește și: România e în PERICOL: Ce ne așteaptă în 2016 și nimeni nu spune

 

Acesta spune că foarte mulţi dintre preoţi nu au vocaţie pentru „extraordinara misiune pastorală”, şi nu îşi doresc decât o parohie „rentabilă” şi nimic mai mult. În plus, purtătorul de cuvânt, care este şi consilier al patriarhului Daniel, spune că preoţii la care face referire se comportă ca şi când „Dumnezeu a murit, iar ei ar dori să ne convingă neapărat de asta”, în timp ce, ca „simpli funcţionari ai sacrului, se îndreaptă blazaţi spre altar aşa cum alţii merg resemnaţi la birou”.

Citeşte şi: ALERTĂ – Primul român reţinut pentru propagandă jihadistă

În plus, Bănescu denunţă în articolul său şi faptul că statisticile în care oficialii BOR prezintă „creşterea vertiginoasă a numărului de aşezăminte mănăstireşti, de mega-biserici, de şcoli bisericeşti şi de procente liniştitoare în sondajele legate de apartenenţa religioasă, ignoră cras realitatea”.

Citeşte şi: Acuzată de susţinere a ISIS, o româncă a fost expulzată din Italia

 

Acesta susţine că nu este suficient ca un preot să fie absolvent al unei facultăţi de teologie şi nici angajat al Patriarhiei pentru a se „contamina incurabil de sfinţenie”. Legat de învăţământul teologic românesc, Bănescu este de părere că acesta distruge personalitatea absolvenţilor şi le ucide sufletul, „printr-un sistem pedagogic castrator de personalitate”.

Articole similare:

Top