Playboy publică, în premieră, un pictorial cu o musulmancă purtând văl / VIDEO

Dive
28.09.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Revista Playboy, cunoscută odinioară pentru iepurașii și fotografiile sale erotice, prezintă pentru prima dată în paginile sale o musulmancă purtând văl, într-un pictorial care a suscitat deopotrivă critici și laude, relatează AFP.

Jurnalista americană de origine libiană Noor Tagouri apare în ediția din octombrie la secțiunea intitulată „The Renegades Issue” care se focalizează asupra bărbaților și femeilor „care riscă tot — chiar și viața — pentru a face ceea ce le place”.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

Jurnalista, în vârstă de 22 de ani, care lucrează pentru rețeaua de informații video Newsy, este fotografiată îmbrăcată într-o geacă de piele, cu bascheți în picioare și un văl kaki pe cap.
Tagouri, urmărită de peste 100.000 de persoane pe rețelele de socializare, vrea să devină prima jurnalistă cu „hijab” din televiziunea americană. Ea afirmă că dificultățile cu care se confruntă o tânără musulmană care a crescut în SUA au ajutat-o în carieră.

Citește și: Cine l-a băgat pe Blaga în plasa procurorilor

Apariția lui Noor în noua versiune Playboy a fost salutată de mulți ca un progres, în timp ce alții au criticat-o deschis pe tânără.

‘Playboy este sinonim cu pornografia’, denunță publicația online The Muslim Vibe, argumentând că revista fondată de Hugh Hefner tratează femeile ca obiect, le transformă în marfă și le sexualizează provocator de multe decenii încoace.

Faptul că și-au îndulcit imaginea nu înseamnă că putem să colaborăm cu această platformă, conchide publicația.

Citește și: ȘOCANT: Violoncelistul Adrian Naidin a căzut de la geam după ce MASCAȚII au intrat peste el în casă

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×