Manifestul unui român: M-am întors în țară și am fost umilit

Analisti / Jurnalisti Politici
18.04.2018
Autor: Cristi Teodorescu

România este țara cu cei mai mulți cetățeni care au plecat peste hotare fără ca să fie loviți de război! Doar Siria depășește țara noastră, dar sirienii au fugit din țara lor din cauza războiului.

PSD spune că vrea ca românii să se întoarcă în țară. Pentru asta, au mărit salariile medicilor, spun că vor da legi pentru ca românii care au strâns ceva peste hotare să își deschidă o afacere și multe altele.

Însă, primul român celebru întors în țară a fost umilit. Ionuț Lupescu plecase din România în urmă cu vreo 3 ani. Își găsise, ca oricare concetățean plecat, un loc de muncă, unde era bine plătit și era foarte apreciat. La UEFA, cel supranumit Kaiserul se ocupa de Comisia Tehnică, unde lucra cu oameni ca Sir Alex Ferguson.

A auzit chemarea celor din țară, care voiam să scape de dictatura instaurată în fotbal și a decis să candideze la șefia FRF! A primit asigurări de la toți greii din fotbal că va avea sprijinul lor, a vorbit și cu politicienii pentru a se asigura că legea sportului va trece. Cu toate acestea primite, Lupescu decide că e timpul să abandoneze tot ce construiese în străinătate și să lupte pentru ai săi, să refacă gloria de altădată a românilor, să le aducă bucuria din momentele în care sărbătoreau în stradă victoriile uriașe.

Marea bătălie a fost pregătită, iar lupta a avut loc. Primit cu urale, Lupescu a fost umilit la vot. A primit doar 78 de voturi, din puțin peste 250. Adică, mai puțin de o treime. Umilința a avut loc. El, apreciat la cel mai înalt nivel, a fost doborât de miticii din fotbalul din România.

Dacă lui i s-a întâmplat asta, ce poate să spere un medic, un avocat, o asistentă medicală, care s-ar gândi să revină în țară? Pentru ce, pentru a fi umiliți?

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×