FOTO CAZ REAL Acesta e cocoșul care trăit, un an şi jumătate, DECAPITAT: Stăpânul său făcea 4.000 de dolari, pe lună, din spectacole cu el

Interesant!
16.07.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Este cunoscut faptul că găinile pot trăi fără fără cap timp de câteva minute. Însă un cocoş din Colorado a întrecut aşteptările, a trăit fără cap timp de un an şi jumătate.

Păsările domestice pot supravieţui în urma îndepărtării capului datorită amplasării creierului. Cerebelul şi zona centrală a creierului, organe responsabile pentru funcţiile vitale ale corpului, fiind amplsate în gâtul găinilor, relatează The Vintage News.

Citește și: Meci ISTORIC făcut de Monica Niculescu în finala de la Wimbledon: Nu s-a mai întâmplat din 1978

Majoritatea păsărilor mor la câteva minute după ce îşi pierd capul. Însă există un caz în care un cocoş a trăit un an şi jumătate decapitat. Mike, cocoşul decapitat cunoscut şi cu porecla Miraculosul Mike, avea cinci luni atunci când fermierul la care se afla a decis să-l taie.

Însă cocoşul a refuzat să moară, la scurt timp după ce a fost decapitat s-a aşezat jos ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. A doua zi, cocoşul a încercat să ciugulească mâncarea, aşadar fermierul l-a lăsat să trăiască. Olsen, stăpânul cocoşului, a hrănit animalul cu apă, lapte şi bucăţi de porumb prin gât.

Citește și: EXPLOZIV: De ce ar fi întors Antena 3 armele împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea

Mike a supravieţuit decapitării deoarece stăpânul său a ratat vena jugularei, aşadar cocoşul şi-a pierdut doar văzul şi o parte mică din creier. În scurt timp, cocoşul a devenit o vedetă locală, călătorind prin Statele Unite pentru a putea fi admirat.

Citește și: Lovitură GREA pentru Mircea Dinescu! Afacerile poetului au luat-o la vale. Ce sumă URIAȘĂ a pierdut

Oamenii plăteau pentru a-l vedea pe Miraculosul Mike, pasărea câştigând în jur de 4.500 de dolari pe lună. Valoarea cocoşului a fost estimată la 10.000 de dolari. Timp de 18 luni pasărea a călătorit prin SUA până la ultima sa oprire în Phoenix, Arizona. Pe 17 martie 1947, în timp ce Mike se afla cu stăpânul său într-un motel din Phoenix, pasărea s-a înecat cu un grăunte de porumb. Miraculosul Mike a rămas faimos în Fruita, locul în care se afla ferma în care a crescut, unde i-a fost ridicată o statuie în memoria sa.

Citește și: Dezvăluiri ULUITOARE din închisoare: Dorin Cocoș, la un pas să se sinucidă

sursa: descopera.ro

Mike the headless chicken stands atop a lawn mower in Fruita, Colorado, 1945.

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×