Fetele lui Corneliu Vadim Tudor i-au vândut bunurile la licitație: Ce sume au obținut

Arta si Cultura
25.02.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Suma la care s-a vândut limuzina a fost de patru ori mai mare decât preţul de pornire şi reprezentând jumătate din banii strânşi la licitaţie, potrivit News.ro. Maşina personală a lui Corneliu Vadim Tudor, un autoturism Chrysler LX 300C, a fost vândută cu 12.000 de euro în cadrul Licitaţiei Colecţia Corneliu Vadim Tudor – partea a III-a.

Relicva din Gorunul lui Horea de la Ţebea, primită cadou de senatorul Corneliu Vadim Tudor de la Fundaţia Dacia, în anul 2000, împreună cu perna-suport personalizată, cu un preţ de pornire de 250 de euro, a fost adjudecată postlicitaţie la preţul de 312,50 euro.

Citește și: Florin Salam a fost REŢINUT în SUA. Sumă uriaşă confiscată

O sticlă de şampanie Cricova, de 6 litri, personalizată spre a fi oferită cadou senatorului Corneliu Vadim Tudor s-a vândut cu 50 de euro, iar stiloul Montegrappa Roma Aeterna, din aur şi baga, în cutia originală, ediţie limitată, piesă de colecţie, care a aparţinut lui Corneliu Vadim Tudor, la preţul de licitaţie de 1.800 de euro, a fost vândut pentru 2.500 de euro.
La licitaţie au fost vândute şi cărţi valoroase, precum ”Strajnicul”, tipărit la Blaj în 1817, ”Enciclopedia greacă”, tipărită la Viena în 1813, ”Conceptele predicabile pentru cele patru Evanghelii”, publicată în 1670, ”Dicţionarul de medicină, de chirurgie şi de ştiinţe relevante”, publicat la Paris în 1905 etc.

Citește și: VIDEO S-A TERMINAT! Lucian Bute făcut KO în meciul decisiv pentru revenire

Pentru pasionaţii genului epistolar, colecţia a cuprins o serie de scrisori cu semnătură olografă, scrise de personalităţi precum Georges Clemenceau, vândută la preţul de pornire de 150 de euro, sau pictorului Marc Chagall (preţ de pornire de 100 de euro) pentru care au fost obţinuţi 350 de euro.

Alte obiecte prezente în licitaţie au fost: Carafa Louis XVI, pentru vin, care ar fi aparţinut lui Alexandru Ioan Cuza (preţ de pornire de 150 de euro) vândută cu 600 de euro, efigia Casei Regale (preţ de pornire de 35 de euro) vândută pentru 200 de euro, medalii comemorând personalităţi ale culturii româneşti, vechi icoane pe lemn şi pe sticlă etc.

Citește și: VIDEO REACȚIA lui Lucian Bute după ce a fost făcut KO: NU mă gândesc la retragere acum. Poate…

Au rămas neadjudecate o scrisoare semnată de scriitorul sovietic Boris Polevoi (25 de euro), carnetul de note al unui elev cu autografele actorilor Elvira Godeanu şi George Vraca (35 de euro), o scrisoare semnată de Petru Poni (25 de euro), o notiţă scrisă de Alexandru Xenopol (50 de euro), o scrisoare a compozitorului Camille de Saint-Saëns (preţ de pornire de 250 euro), mai multe ediţii ale Bibliei.

Citește și: Atac de la Cotroceni: Omul lui Klaus Iohannis lansează un avertisment fără precedent

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×