Femeile care își pun unghii false se expun riscului de apariție a cancerului de piele

Revista Blogurilor
07.03.2013
Autor: mitza

Reprezentantele sexului frumos care apelează la unghiile false  ar trebui să știe că acest ritual de înfrumusețare prezintă riscuri importante pentru sănătatea lor. Dermatologii atrag atenția asupra faptului că, aplicarea gelului pe unghii predispune la apariția cancerului de piele.

Potrivit Daily Mail, cercetători de la Școala de Medicină din cadrul Universității New York, coordonați de dr.Chris Adigun, specialist în dermatologie, au ajuns la concluzia că unghiile false reprezintă, pe termen lung, un risc pentru sănătate, așa încât, femeile care își pun unghii false cu gel, ar trebui să cunoască faptul că se expun cancerului de piele.

Doctor Chris Adigun a precizat că lampa care se utilizează pentru a usca gelul care se aplică pe unghii este cea care duce la creșterea riscului de apariție a cancerului de piele din cauza emisiei de raze ultraviolete.

De asemenea, unghiile false distrug celulele de cheratină de pe unghiile naturale. Indiferent că este vorba despre acril sau despre gel, aceste substanțe distrug cimentul intercelular care leagă între ele cheratocitele (celulele unghiei). Unghia falsă distruge și zona vie de unde se hrănește unghia naturală, adică acea parte a unghiei care se găsește sub cuticule.

Specialiștii anunță că persoanele care fac abuz de această cosmetizare ajung să aibă unghii naturale foarte subțiri, care se exfoliază și a căror culoare devine gălbuie. Pentru ca stratul distrus să poată fi refăcut, femeile trebuie să facă anumite tratamente care pot dura mai multe luni, în funcție de perioada în care au avut aplicate unghii false.

Potrivit profesorului Zbranca, unghia naturală se reface abia după trei luni, perioadă în care persoana în cauză va trebui să ia medicamente de stimulare a creșterii rapide a unei unghii sănătoase.

 

 

 

Articole similare:

Top