E. Udrea: ”Ascutându-l pe Victor Ponta acum, am impresia că îl aud pe Emil Boc.”

Revista Blogurilor
03.06.2013
Autor: mitza
elena udrea

”Făcând un exercițiu comparativ între lucrurile pe care le critica Victor Ponta în moțiunea de cenzură care a doborât Guvernul Ungureanu și ideile pe care le susține astăzi, ajungem la concluzia că șeful PSD din urmă cu un an ar trânti cu voioșie Executivul USL de acum. La momentul aprilie 2012, în moțiunea ”Opriți Guvernul șantajabil”, liderii Opoziției de atunci foloseau trei argumente mari: 1. Se opuneau deciziei de exploatare a gazelor de șist și criticau ideea privatizării unor companii de stat. 2. Se opuneau soluției de rezolvare a problemei de la UMF Târgu-Mureș. 3. Criticau o presupusă alocare pe criterii de coloratură politică a unor fonduri pentru administrațiile locale”, a scris Udrea pe blogul său.

Lucrurile s-au schimbat în momentul în care USL a câștigat alegerile locale și parlamentare, iar Ponta a ajuns premierul României. Acum ei fac exact ceea ce criticau în urmă cu un an și anume: sunt preocupați de privatizarea unor companii de stat (inclusiv cele din domeniul energetic) și dacă în urmă cu un an se opuneau exploatării gazelor de șist, acum ”o avertiza pe Rovana Plumb, ministrul Mediului, să nu ia în seamă campaniile de presă care se opun exploatării gazelor de șist. Pe semne că-i va muștrului și pe cei 11 parlamentari PSD care au depus anul trecut un proiect legislativ care interzicea explorarea și exploatarea gazelor de șist”, a adăugat Udrea.

De asemenea, dacă în urmă cu un an se opunea soluției de rezolvare a problemei de la UMF Târgu Mureș, acum, aflat la Congresul UDMR, Ponta a ”devenit deodată un mare filomaghiar, îl atenționa pe ministrul Educației, Remus Pricopie, că trebuie să pună în aplicare acordul între profesorii maghiari, cei români și studenții de la UMF Târgu-Mureș”, iar toți UDMR-iștii care erau numiți în trecut ”șantajiști”, au devenit acum oameni pe care i-ar fi dorit la guvernare.

Așa cum menționează pe blogul său, Udrea a mai găsit o contradicție și anume, dacă în urmă cu un an criticau o presupusă alocare pe criterii politice a unor fonduri pentru administrațiile locale, acum ”cele mai multe dintre proiectele de dezvoltare a infrastructurii derulate de administrațiile locale din țară sunt condiționate de apartenența la USL.” Ea a aflat aceste lucruri atunci când a avut loc campania internă din PDL și a reușit să poarte discuții cu mai mulți primari PDL care i-au spus că sunt presați să se alăture USL-ului dacă doresc să își finalizeze proiectele.

Ea a ținut să precizeze pe blogul personal că ”așa cum pot confirma și primarii PSD și PNL, niciodată în mandatul meu de ministru fondurile nu s-au alocat pe criterii politice. Am și acum primari liberali și pesediști care îmi trimit e-mail-uri sau scrisori ca să-mi mulțumească pentru ajutorul oferit.”

Gândindu-se care ar putea fi motivele pentru care Victor Ponta și-a schimbat cu 180 de grade poziția, Udrea a ajuns la trei variante de răspuns: ”a) Premierul este șantajabil (așa explica anul trecut motivele pentru care PDL susținea acele măsuri). b)Premierului îi place să se răzgândească și se poziționează în funcție de direcția din care bate vântul percepției publice. c)Victor Ponta începe să înțeleagă că are responsabilități față de România și nu poate trata totul în cheie politicianistă.”

De asemenea, Elena Udrea a spus că a constatat că ”ascultându-l pe Victor Ponta acum, am impresia că îl aud pe Emil Boc”, iar acest lucru o face să creadă că premierul a realizat în sfârșit că ”una e când stai pe margine și critici și alta când trebuie să guvernezi”.

 

Articole similare:

Top