Diaconu, fost sef al Fiscului: Desantul ANAF asupra RISE Project si HotNews, pregatit din timp

Business
08.07.2017
Autor: Roxana Popa

„Desantul asupra Rise Project si HotNews era pregatit de ceva timp”, scrie, pe Facebook, Gelu Stefan Diaconu, fostul sef al Fiscului: „Era un mesaj puternic si pentru toata mass-media, care daca nu se raliaza celor care ridica osanale Farului din Alexandria pot sa devina victime”.

Diaconu afirma ca, pentru aceasta actiune, „au ales un coordonator docil” si „au simulat (pe baza unei „anonime”) o analiza de risc, si-au ales executantii si au ordonat misiunea„.

Sefa operativa a Antifraudei (o persoana fara relevanta profesionala) raporta mai-marelui ANAF cat de scrupulosi vor fi ei in control„, adauga Gelu Stefan Diaconu.

Povestea nespusa a desantului de la Rise Project si Hotnews, scrie Gelu Stefan Diaconu pe pagina sa de Facebook.

1. Va asigur ca nu exista nici un element de risc fiscal major care sa justifice interventia Antifraudei la Rise Project si Hotnews. De fapt, pe domnii de la ANAF, cozile de topor ale lui Dragnea, ii interesa cine finanteaza cele doua publicatii. Afland numele acestora, contractele in derulare, urmau sa actioneze asupra acestor finantatori. De asemenea, trimiteau un puternic mesaj ca daca mai stau “alaturi” de cele doua redactii vor avea probleme cu Fiscul. Era un mesaj puternic si pentru toate mass-media, care daca nu se raliaza celor care ridica osanale Farului din Alexandria pot sa devina victime.

2. Desantul asupra Rise Project si Hotnews era pregatit de ceva timp.

3. Au ales un coordonator docil, au simulat (pe baza unei “anonime”) o analiza de risc, si-au ales executantii si au ordonat misiunea. Am numele tuturor dar nu vreau sa-i expun linsajului mediatic.

4. Sefa operativa a Antifraudei (o persoana fara relevanta profesionala) raporta mai-marelui ANAF cat de scrupulosi vor fi ei in control.

5. Am fost dur criticat in mass-media, pe drept sau pe nedrept, cu precadere chiar de catre cele doua redactii (Rise Project si Hotnews). Dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-mi folosesc puterea de moment si forta institutiei in varful careia ma aflam temporar pentru a-mi plati polite.

6. Am avertizat repetat in mod public ca ANAF a fost preluata de o gasca clientelara formata din semianalfabeti profesional, pocheristi pe zeci de mii de euro, club-eri si alcoolisti, conchide Diaconu.

Gelu Stefan Diaconu califica, pe blogul sau, interventia Fiscului drept „un fapt extrem de grav: „Antifrauda, o institutie creata pentru combatrea evaziunii si cresterea nivelului de conformare voluntara a contribuabililor, a organizat un desant in doua redactii mass-media, recunoscute pentru atitudinea lor critica fata de mai marii zilei„.

Bogdan Stan, presedintele ANAF, a afirmat in urma cu o zi ca inspectia care a avut loc joi la sediul RISE Project a fost facuta in urma unei analize de risc realizate de catre DGAF, dupa o sesizare, si ca institutia desfasoara sute de controale, „fara legatura cu continutul editorial al unor publicatii„.

Precizarile ANAF vin dupa ce jurnalistii de la RISE Project au anuntat ca fac obiectul unui control al  ANAF, asociat in spatiul public cu anchetele acestora care l-au vizat pe liderul PSD Liviu Dragnea si cu faptul ca joi era asteptat un nou articol pe acest subiect. Liviu Dragnea a negat orice legatura cu actiunea ANAF, declarandu-se surprins si afirmand ca se incearca compromiterea sa.

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×