Cel mai important set de cercei din lume va fi vândut: Ce are de e așa de spectaculos / VIDEO

Arta si Cultura
01.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Doi cercei având unul o spectaculoasă montură de diamant albastru, iar celălalt roz, considerați „cel mai important set de cercei vânduți vreodată la licitație”, vor fi scoși la vânzare pe 16 mai la Geneva, a informat luni casa de licitații Sotheby’s citată de agențiile France Presse și EFE.

Setul de cercei va fi scos la vânzare în loturi separate.

Citește și: Ginerele lui Ceaușescu, dezvăluire-surpriză din STUDENȚIA lui Liviu Dragnea – VIDEO

Cercelul cu diamant albastru ‘Apollo Blue’ este estimat la între 38 de milioane și 50 de milioane de dolari (între 36 și 47 milioane de euro), în timp ce cercelul cu diamant roz ‘Artémis Pink’ este estimat la între 12,5—18 milioane de dolari (între 12 — 17 milioane de euro).
„Diamantele Apollo și Artemis vor fi vedetele vânzării noastre din mai, de departe cei mai importanți cercei scoși vreodată la licitație. Aceste diamante sunt de o culoare, frumusețe și de o mare raritate și fiecare dintre ele se remarcă asemeni unei pietre de sine stătătoare”, a declarat președintele departamentului de bijuterie de la Sotheby’s, David Bennett.

Citește și: Comisarul care scrie ISTORIE! Cu cât va fi despăgubit Traian Berbeceanu

„Am botezat aceste pietre ‘Apollo & Artemis’ după numele zeităților grecești, cei doi gemeni de o mare frumusețe și putere” notează el într-un comunicat.
Certificat ‘Fancy Vivid Blue’ de Institutul american de gemologie (GIA) și cântărind 14,54 de carate, ‘Apollo Blue’ este unul dintre cele mai mari diamante din această categorie scos vreodată la licitație. Piatra este tăiată și fasonată în formă de pară.

Citește și: Sorina Matei produce un TSUNAMI: dezvăluie CONTRACTELE lui Ghiță cu SRI

Cântărind 16,00 de carate și certificat ‘Fancy Intense Pink’, diamantul ‘Artemis Pink’ are de asemenea formă de pară și face set cu ‘Apollo Blue’.

Potrivit GIA, piatra face parte „din cele mai pure chimic” diamante fapt ce-i conferă, potrivit experților, o mare transparență optică.

Citește și: Gabriel Oprea, AUDIAT în secret la Parchetul General: dezvăluire BOMBĂ în fața procurorilor

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×