Adio, știri false! Anunțul făcut de Google

Business
02.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Google oferă utilizatorilor motorului său de căutare posibilitatea de a vedea, în cadrul afișării rezultatelor solicitate, dacă informațiile prezentate au fost verificate și care este gradul lor de fiabilitate, aceasta fiind cea mai recentă inițiativă a companiei în lupta contra știrilor false, informează AFP.

Concret, sistemul care va fi funcțional pentru toate limbile va utiliza parteneri terți precum site-uri specializate ca Snopes și PolitiFact, sau echipe de „fact-checking” din media generaliste, cum ar fi Washington Post, pentru a verifica dacă o știre este adevărată, falsă sau undeva între acestea două, precizează sursa citată.

Citește și: SURSE – Decizie DRASTICĂ a procurorului general: Kovesi, audiată la SECRET

Partenerii utilizați pentru a informa utilizatorul cu privire la verificarea efectuată asupra unei informații trebuie să fie aprobați de Google, a precizat compania într-un mesaj postat vineri pe unul dintre blogurile sale.

În total, 115 de „fact checkers” colaborează la această inițiativă.

Citește și: Meteorologii au emis prognoza pentru VARĂ: Cum va fi vremea în următoarele luni

„Prin afișarea în rezultatele căutărilor a acestor verificări credem că le va fi mai ușor oamenilor să examineze și să evalueze (informațiile — n.r.) pentru a-și forma apoi propria opinie’, au scris, pe acest blog, Justin Kosslyn, manager de produs la Jigsaw, o filială a Google, și Cong Yu, cercetător în cadrul Google Research.

De la momentul alegerii lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite, mai mulți giganți Internet au luat măsuri contra fenomenului știrilor false („fake news”) care circulă on-line, în special pe rețelele de socializare, precizează sursa citată.

Facebook a anunțat publicarea online a unui mic ghid prin care utilizatorii pot „descoperi știrile false”.

Citește și: SONDAJE Emmanuel Macron se prăbușește. Marine Le Pen, sprijin neașteptat

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×